Čvachtův zápisník z revírů

Heřmanický rybník

Heřmanický rybník se nachází mezi Ostravou a Rychvaldem, jeho rozloha je 116 ha. Jedná se o největší rybník v okolí. Z vodohospodářského hlediska je prvořadou funkcí Heřmanického rybníku dávkování slaných důlních vod tak, aby v řece Odře v profilu Bohumín nebyla překročena maximální hranice chloridových iontů. Hned na druhém místě je využití pro sportovní rybolov a myslivost. Od letošního roku je tento rybník součásti ptačí oblasti „Heřmanský stav“. Tento rybník tedy nabízí skloubení několika celospolečenských funkcí, jako jsou: zlepšování kvality povrchových vod, rekreační účely (rybářství a myslivost) a ochrana přírody. Rybník je napájen z Rychvaldské a následně z Bohumínské stružky. Heřmanický rybník je unikátní svými rybářskými posedy. Jedná se o dřevěné stavby s dlouhými přístupovými lávkami. Posedů na rybníku nalezneme asi 70. Do budoucna by jsme chtěli na rybníku ještě zkvalitnit sportovní rybolov pravidelným vysazováním ryb a úpravami rybářského řádu na základě námětů samotných sportovních rybářů. Již teď jsou v řádu zařazeny novinky jako celoroční non – stop rybolov, možnost zakoupení více povolenek na jednu osobu, spodní i horní míra kapra atd…

Mé zkušenosti
-bohužel je zde problem dostat se k vodě a chytat ze břehu,převazna čast rybářu chytá z posedů
-auto parkujete příliš daleko od loviště
-dost mala hloubka 1-2m
-nutno zakrmit
-velký výskyt trofejních kaprů,sumcu,candátů,štik

Obsádka
-kapr,sumec,štika,candát,bíla ryba 

jak se dostat na revír
- z ostravy směr hrušov,kolem věznice dál na heřmanice Po prave straně je depo přepravni společnosti DPD  a za nim cca 100m odbocka vlevo pod železniční trať.Pokračujete vpravo a dostanete se na cestu kolem rybníka.
 

Cena roční povolenky byla stanovena na 2 000,- Kč. Cena ročního pronájmu pozemku pod posedem byla stanovena na 2 000,- Kč.

  • Prodej povolenek i pronájmy pozemků pod posedy se vyřizují v sídle společnosti RYBÁŘSTVÍ Rychvald s.r.o., Orlovská ul. 1279, 735 32 Rychvald . Prodej probíhá ve všední dny od 7.00 hod do 15.00 hod.
Průměrná známka: 2,50

Komentář ke článku (0)

Anketa:Co vím o tomhle revíru?
A) nic 29%
B) znám,ale nikdy nechytal 57%
C) znám,chytal,ale zklamal mě 0%
D) znám,chytám,ale už nebudu 14%
E) znám,chytám,doporučuji 0%
Hlasovalo 7 čtenářů.
Poslední diskuse
Kontakt

Rostislav Wator
mail:info@cvachta.cz
icq:497402742